Μεγάλη ζήτηση για καυσόξυλα και φέτος

Μεγάλη στροφή στις εναλλακτικές μορφές θέρμανσης και συγκεκριμένα στα καυσόξυλα έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια οι καταναλωτές καθώς κάθε χρόνο η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αυξάνεται. Οι περισσότεροι έχουν στραφεί στο ξύλο ως μέσο θέρμανσης για οικονομία, καθώς είναι η φθηνότερη μορφή ενέργειας σήμερα. Αγοράζουν ξύλα για τζάκια, σόμπες και ξυλόσομπες, ώστε να μη καίνε καλοριφέρ.

50bdc9ee9e91c

Οι πωλήσεις σε καυσόξυλα έχουν αυξηθεί άνω του 60% τα τελευταία 2 χρόνια. Πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν να αγοράσουν καυσόξυλα ακόμη και από τα μέσα του καλοκαιριού.

 

Φέτος δε θα αγοράσουμε τα καυσόξυλα με το κιλό και τον τόνο, αλλά με το κυβικό μέτρο καθώς είναι σε ισχύ η σχετική αγορανομική διάταξη (ΦΕΚ 3313/Β΄/12.12.2012, Αριθμ. Α2-1145, Αγορανομική Διάταξη αρ.4/2012, αρθρ.2). Ένα κυβικό μέτρο κυμαίνεται από 500 έως και 900 κιλά, ανάλογα το είδος του ξύλου και τον τρόπο στοίβαξης.

h8eeef46

Συμβουλές αγοράς

Οι καταναλωτές, όταν αγοράζουν ξύλα θα πρέπει να προσέχουν την τιμή. Καλό είναι να μην είναι  ούτε πολύ ακριβά αλλά ούτε πολύ φτηνά.

Τα σκληρά ξύλα καίγονται καλύτερα, δηλαδή ο δρυς ή ελιά.

Καλό θα ήταν να μην αγοράζετε μόνο μια ποικιλία ξύλου αλλά να κάνετε συνδυασμό. Για παράδειγμα το πεύκο και η οξιά λαμπαδιάζουν εύκολα ενώ ο δρυς και η ελιά έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και θερμογόνο απόδοση.

Για την αποθήκευσή ους, ο χώρος που θα τοποθετήσετε τα ξύλα πρέπει να είναι στεγνός και καθαρός. Εάν τα τοποθετήσετε στη βεράντα σας πρέπει να τα καλύψετε με κάποιο προστατευτικό πανί προκειμένου να τα διατηρήσετε στεγνά.

 

Πηγές: newsit.gr , newsit.gr , laspas.gr

 

 

Comments are closed.